دبیر فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران با اشاره به اینکه، ستاد رفع موانع تولید در کشور وجود دارد و این ستاد کارش را بهدرستی انجام میدهد، گفت: اما اگر ما قبول داریم که تولید محور اصلی اقتصاد است و میتواند اقتصاد را نجات دهد، چرا باید موانع ایجاد شود که کلی وقت و انرژی برای رفع موانع آن صرف شود؟!
به گزارش ایلنا، محسن نقاشی با بیان این مطلب افزود: پیشنهاد میکنیم که ستاد رفع موانع تولید، در ابتدای کار دیده شود و قبل از اینکه تصمیمی گرفته شود یا کاری انجام دهند که مشکلات و موانعی ایجاد نماید، نظر تشکلهای بخش خصوصی را اخذ کنند تا تصمیمهای غیرمنطقی گرفته نشود که مانع تولید باشد و بخواهند برای رفع آن به رحمت بیفتند.
حذف ارز دولتی بدون برنامه مناسب
وی با بیان اینکه در زمان اختصاص ارز دولتی (ارز 4200 تومانی) این ارز هیچ خاصیتی برای تولیدکنندگان نداشت و فقط برای عدهای از افراد ایجاد رانت میکرد، گفت: بههمین دلیل خواسته ما این بود که ارز تک نرخی شود و دولت نیز ارز دولتی را قطع کرد، در حالی که هیچ برنامهای برای کاهش تبعات این کار نداشت.
نقاشی افزود: بعد از حذف ارز دولتی قیمت مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات بسیار بالا رفت و نیاز به نقدینگی و سرمایه در گردش این واحدها افزایش چند برابری پیدا کرد، در چنین شرایطی بانکها نیز تسهیلات مناسبی به واحدهای صنایع غذایی پرداخت نکردند که این مسئله باعث شد بسیاری از واحدها از چرخه تولید خارج شوند و برخی نیز با ظرفیت کمتر از توان خود اقدام به ادامه فعالیت نمایند.
وی با بیان اینکه حتی واحدهای بزرگ نیز در مقاطعی مجبور به کاهش 60-50 درصدی تولید شدند، گفت: یکی از مطالبات ما هماکنون نیز این است که دولت فکری به حال سرمایه در گردش واحدهای تولیدی بکند.
راهکارها