فدراسیون تشکل های صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی ایران

نسخه آمریکایی از صنعت دام و طیور ایران حذف می‌شود

در حالی پیش از این تغذیه دام و طیور با سه قلم نهاده ذرت،کنجاله سویا و جو معروف به نسخه آمریکایی انجام می شد که سید احمدرضا سید علیان مدیرکل دفتر بهبود تغذیه تولیدات دام روز گذشته از کنار گذاشتن این نسخه و اضافه کردن نهاده های جدید ایرانی خبر می دهد. بنابر آمار وزارت ...

[rt_reading_time] دقیقه
0 دیدگاه
فدراسیون صنایع غذایی

در حالی پیش از این تغذیه دام و طیور با سه قلم نهاده ذرت،کنجاله سویا و جو معروف به نسخه آمریکایی انجام می شد که سید احمدرضا سید علیان مدیرکل دفتر بهبود تغذیه تولیدات دام روز گذشته از کنار گذاشتن این نسخه و اضافه کردن نهاده های جدید ایرانی خبر می دهد.

بنابر آمار وزارت جهاد کشاورزی در سال 1402 حدود 10 میلیون تن ذرت و 4.5 میلیون تن کنجاله سویا برای تغذیه دام و طیور وارد می شود که معادل 6 میلیارد دلار ارز است، اما کارشناسان معتقدند می توان با جایگزینی نهاده های تولید داخل از خارج شدن ارز جلوگیری کرد.
با 6 میلیارد دلار ارز می توان 15 هزار کیلومتر آزاد راه ساخت.
علی عزیزی کارشناس کشاورزی می گوید آمریکا بزرگترین تولید کننده  این نهاده‌ها است و این  نسخه را  به کشورهای وارد کننده تحمیل کرده است در حالی که می توان به جای این «نسخه آمریکایی» از نهاده های دیگری هم استفاده کرد.
وزارت جهاد کشاورزی به تازگی می‌خواهد «نسخه آمریکایی» را در صنعت دام و طیور کنار بگذارد و نهاده‌های تولید د اخل را هم اضافه کند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام معاونت امور تولیدات دامی گفت «کنجاله‌های کلزا، پنبه دانه، آفتابگردان و ذرت در سامانه بازارگاه کارسازی شده و دامداران می‌توانند خریداری کنند.»
«بازارگاه» سامانه متعلق به وزارت جهاد کشاورزی است که دامداران و مرغداران از این طریق نهاده مورد نیاز را خریداری می‌کنند.
سید احمدرضا سید علیان افزود که برای تامین کنجاله سویا با توجه به مسافت‌های طولانی از کشور مبدا تولید کننده و همچنین تحریم‌ها، با مشکلاتی مواجه می شویم، از این رو «تنوع‌بخشی به خوراک دام و طیور و جایگزینی گیاهان کم‌آب‌بر، فشار را کم می‌کند».
بر اساس آمار.ایران 18 میلیون هکتار زمین زراعی دارد که 14 میلیون هکتار آن کشت می شود، کارشناسان می گویند می توان گیاهان علوفه‌ای کم آبر و مقاوم به خشکی و شوری را در این زمین ها کاشت.