چند توصیه به باغداران و کشاورزان برای مقابله با سرمازدگی
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت جهادکشاورزی استفاده از محلولهای ضدیخ مخصوص گیاهان، آبیاری مناسب و جمعآوری علفهای هرز پای درختان را از راهکارهای مقابله با سرمازدگی باغات عنوان کرد.
حسین آهنی در پاسخ به این سوال که آیا با وجود بارشهای اخیر خصوصا برف گزارشی از سرمازدگی در باغات وجود دارد یا خیر؟ گفت: تاکنون گزارشی از سرمازدگی باغات به دست ما نرسیده و درختان در خواب زمستانه هستند. معمولا سرمازدگی از ۱۵ اسفند تا ۱۵ فروردین اتفاق میافتد و به همین دلیل منتظر پیشبینیهای سازمان هواشناسی در این بازه زمانی هستیم.
وی افزود: به معاونتهای تخصصی استانها دو ماه پیش نامه زدیم و اعلام کردیم که با توجه به اینکه پاییز گرمی داشتیم و نیاز سرمایی درختان تامین نشده است احتمال دارد که باغات میوههای هستهدار زودتر از موعد شکوفه بزنند و سرمازدگی و یخزدگی رخ دهد بنابراین نیاز است که آنها آمادگی لازم را در این بخش داشته باشند که البته اینآمادگیها نیز حاصل شد.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اضافه کرد:معمولا یخزدگی در دمای زیر صفر و سرمازدگی در دمای صفر تا ۵ درجه سانتیگراد اتفاق میافتد.
وی در ادامه به ارائه راهکارهایی برای مقابله با سرمازدگی پرداخت و گفت: باغداران میتوانند برای مقابله با سرمازدگی درختان از محلولهای ضدیخ مخصوص درختان که در بازار موجود است، استفاده کنند. این محلول گیاه را ۷ تا ۱۰ روز از یخزدگی محافظت میکند.
آهنی همچنین اضافه کرد: آبیاری درختان نیز میتواند به تعدیل دمایی کمک کند و باعث شود که اثرات یخزدگی و سرمازدگی کاهش یابد.
وی در پایان گفت: یکی دیگر از راهکارهای مقابله با سرمازدگی جمعاوری علفهای پای درختان است. وقتی علف پای درخت زیاد شود احتمال سرمازدگی نیز افزایش می یابد. باغداران باید بدون برگرداندن خاک یعنی بدون شخم زدن علفهای هرز را جمع آوری کنند.